28 maj 2014

sometimes it takes a good fall to really know where you actually stand

Hej!
Nu är äntligen alla prov skrivna för det här läsåret. Hade matta prov idag, som inte gick så bra :-D men fick ut flera prov som jag fick bättre i än vad jag hade trott. Igår förde jag mopobilens baklucka o fixas, tränade, färgade Josses hår och städade. Är lediiiiig (♥) imoron och kusinen från Sverige kommer till Borgå idag då bror tar studenten på lördag. Så ska träffa henne imoron efter nästan 2 år igen. Friluftsdag på fredag, o så ska det väl ställas i ordning inför lördagen.

2 månader gammal bild, o redan så längesen vi kom hem från Teneriffa
Ha de bra!

//soffie.

24 maj 2014

i remember it all too well

Hej, o längesen sist!
Provveckan är igång och har egentligen ingen aning hur det har gått. Men ganska så dåligt tror jag :-D Annors har jag varit med Josse, tränat och varit på länk en hel del, varit hos Sandra, haft pianotimme och annors också spelat, suttit i Coffee House med Iva o Madde och varit hos famo med kusinerna. På torsdag for mamma och styvpappa till Norge så har haft hela huset för mig själv sen dess. Igår hade jag finska prov och på kvällen kom vi med Josse ner hit och hon färgade mitt hår och så satt vi ute på terassen i flera timmar.

Idag har jag legat några timmar i solen o ska fortsätta med det nu. Blev inte många timmar sömn inatt så borde väl också ta o sova en stund i någoskede. Imoron är det flytt till pappa igen, pianoavslutning på dagen och religionsläsning på kvällen.




//soffie.

18 maj 2014

we're all a little insane

Hej!
O så var ett till veckoslut förbi, men det här veckoslutet var endå helt okej. Gjorde ingenting extra på fredagen, annat än att vi spontant for iväg till Nordsjö mitt i natten. Igår kom yngsta kusinen på besök och for senare på dagen med Josse till Konstfabriken o titta lite runt. På kvällen blev det Thildas & Jennas "surprise-födisfest". For därifrån nångång 1 tiden, och somnade hos Josse nångång efter halv 4. 
Körde hem idag 12 tiden, åt och låg sen i solen några timmar och försökte läsa på förhör o prov men det slutade ändå med att jag somnade hela tiden. Gick i bastun och körde sen till stan en sväng, och kom för en stund sen hem.








Sista "vanliga-skoldagen" är väl imoron, och sen börjar sista provveckan för det här läsåret o jag har redan en liten känsla av att det kommer bli måånga underkända kurser :-D

//soffie.

15 maj 2014

this is the kind of tired that sleep can't fix

Hej!
Här har det varit tyst en tid igen så jag tänkte berätta vad jag hållit på med under den här veckan. På måndag for jag efter skolan till mommo o äta. Hade extra pianotimme (igen) på kvällen, och hann före det träffa Josse en snabb sväng. När jag kom hem for jag också på länk. 


tisdag for jag efter skolan på kaffe med Madde och senare på kvällen träna jag och spela piano i flera timmar.
onsdag var jag i skolan som vanligt till 16 och hade efter det pianotimme. Kom hem direkt efter det och körde på kvällen till Sandra o satt där några timmar. 



Idag for jag efter skolan på en "snabb-kaffe" med Linda och kom för en stund sedan hem. Åt mat med styvpappa och ska snart fara iväg till stan för att träffa Iva och Josse. 
O imoron är det ju redan freeedag :-)

//soffie.

11 maj 2014

you built me up, made me what i never was

Hej!
Det här veckoslutet gick för det mesta ut på att göra ingenting. På fredag for jag ut och kom ganska sent hem, men gjorde ingenting extra. Igår for vi på dagen med Kasi körandes till Gammelby abc o satt där en go stund. Kom sen tillbaks till Borgå och gjorde ingenting vettigt, så kom hem ganska tidigt och såg slutet av Eurovisionen med pappa. Fick också någo fel i mitt ena öga igår, o det har int ännu heller blivit bättre så får nu väl si ut som en halv-kines idag också :( 



Idag är det ju morsdag så ska ner till mamma i Tirmo o äta med bror, o så stannar jag där i 2 veckor igen. Ha en bra söndag!

//soffie.

8 maj 2014

i don't care anymore, but sometimes, it hurts just a little

Hej!
Den här veckan har varit jättetung, så jag är lyckligare än lyckligast över att det äntligen är fredag imorgon! 

Hade matta-förhör på måndag, och for efter skolan till famo och hjälpte henne med några saker. Senare på dagen for jag till läkaren med mamma och på kvällen tränade jag i en halvtimme. På tisdag gjorde jag ingenting extra än var i skolan och spenderade hela min kväll med Linda som jag inte sett på evigheter. 



På onsdag hade vi finska-presentation med Iva och jag hade 45minuters pianotimme efter skolan. Idag hade jag psykka-förhör + att jag slutade halv 4. Kom efter det direkt ner till mamma och har nu skrivit färdigt min textkompetens. Ska nuu dra mig ut en sväng och försöka somna tidigt idag. 

Ha ett bra veckoslut!

//soffie.

4 maj 2014

be careful who you trust, 'cause the devil was once an angel

Hej!
Dags för throwback-inlägget om maj då, så här kommer bilder från maj 2013.

1. Vappen firades hela natten lång i Vålax med bl.a. Iva & Madde 2. Var såå taggad inför Avicii! 3. Påväg för sista gången till Hesa med bror o tjekka öronen o halsen efter operationerna 4. Köra med Josse

5, 6, 7 & 8. For iväg till Esbo på Skolmusik med bl.a. Madde, Ludde, Jontte & Eme

9. Beerpong-natt hos Ludde 10. Hittade äntligen min avslutningsklänning
11. Påväg o skriva på jobbkontrakt till Borgå Energi 12. Var o si Fast & furious 6an med Ludde, Kauppi, Eme, Kasi, Tobbe o Moritz

13. Innebandyturnering i skolan med bästa laget 14. 12km powerwalk med Josse
15. --> Feist 16. Lintsin med 9-orna
Idag blir det troligen städning, skolarbeten o Josse.
Ha en bra söndag!

//soffie.

2 maj 2014

vappen 2014

Hej!
Stressade ju smått över vart jag skulle hamna på vappen, men det slutade iallafall någolunda bra. For med Kia, Josse, Olli & Ronja till Hindhår o grilla. Efter att vi ätit spelade vi också biljard och olika juomapelin. Runt tolv for vi till stan där vi åkte "free-taxi" med Josse en stund :-D o hann stå o tvinna i stan en stund också. Gick hem sen 3 tiden och somnade direkt.




Kom för en stund sedan hem från skolan och väntar som bäst på mat. Senare ikväll ska vi troligen med flickorna till Iva o dricka o ta det lugnt.

Ha ett bra veckoslut!

//soffie.