22 februari 2016

the easiest thing to do is to give up

  
Hej!
En vecka har gått igen. Förra veckans måndag skrev jag engelska hörförståelsen, medan jag på tisdag igen var ledig. På onsdag var jag i skolan hela dagen och övade inför penkkis. På kvällen kom Kia och Stenbäck hit och grunda och for sen till baren. Kom hem nångång 2-3 tiden och hann sova några timmar före vi sku upp igen vid 7. Öppnade skumppan direkt och gick sen till skolan till 8. Hela penkkis-programmet gick överlag bra. Hela dagen var jätterolig och kryssningen var också jättelyckad.

Pappa och hans flickvän for iväg till Vasa på lördagen så har hela lägenheten för mig själv ända till torsdagen. På lördag kom Kia och Ludde hit och grunda före vi for ut. En helt okej kväll. Igår kom Kia hit på kvällen och se en film och jag somnade sedan ganska tidigt. Idag vaknade jag tidigt och har läst rella flera timmar, lagat mat och ska snart iväg på träning. Imoron ska jag träffa Linda och på pianotimme, och på torsdag far jag iväg till Vasa och är där hela veckoslutet.









//soffie.

14 februari 2016

be a warrior, not a worrier

Hej!

Min vecka har sett ganska så normal ut. På måndagen hade jag inget prov så var ledig hela dagen. Hade lovat mamma att tvätta fönstren så gjorde det på dagen och så var jag ute med hundarna. På kvällen for jag ännu på träning. På tisdagen skrev jag på moronen ett geografiprov och for sedan till Kia. Senare på dagen hade jag pianotimme och for efter det rakt hem. På kvällen bokade vi också bussbiljetter till Vasa åt mig. Så far den 25 februari iväg och hälsa på bror som bor där. På onsdagen var jag på moronen på crossfit med skolan. For efter det igen till Kia och hann också träffa Josse på dagen. På torsdagen var jag på moronen i skolan och fick ut ett prov, for sedan till Famo och var där några timmar. Senare på dagen hade vi penkkis-möte i skolan. Senare på kvällen hann jag också träna. 

fredagen skrev jag modda textkompetensen som inte ser ut att ha gått så hemskt bra. På kvällen var vi med Kia & Hanna o grunda hos Olli före vi alla fyra for iväg till Helsingfors. Igen en jätterolig och lyckad kväll! Igår, på lördagen fyllde världens bästa Josse 19 år, så for igår på kvällen ut en sväng för att fira henne. Var hemma 3 tiden. Idag, på söndagen vaknade jag vid 11 och har just ätit moronmål, ska snart börja packa då jag flyttar till pappa idag. Ska också hinna på jobb idag. 












Ha en bra söndag, och en bra start på veckan!

//soffie.


5 februari 2016

the path to heaven runs through miles of clouded hell

Hejs! 
De har ju gått en tid sen sist igen.. o det har hänt en hel del. Så dee min dåliga orsak varför här har blivit tyst som i graven. Har gått min förhoppningsvis sista (!!) period i gymnasiet, haft jullov - firat julen och varit o fotas med faster. Fyllt 18, firat nyår och for iväg till Kuusamo första januari med ett gäng. Har också firat en hel del vänner som fyllt år, fått körkort, festat både i Borgå och i Helsingfors och tränat. Sådär i ett nötskal. 

Förra veckan for vi iväg till Kiasma i Helsingfors med en bildkonst-kurs och blev efter det med Kia kvar i H:fors och köpa penkkis-dräkter åt oss. Förra fredagen var jag på vår Lärarmiddag, som överlag var lyckad! Runt 22 for vi iväg till Helsingfors med Kia, och var hemma i Borgå runt 6 nästa moron. En rolig kväll och natt! På måndagen hade vi med abina genderswapday för att "fira" vår sista normala skoldag i gymnasiet. Överlag har min vecka sitt ganska så normal ut. 

1. Världens finaste julklapp & födisgåva av mamma och pappa 2. En kväll med bästa Olli
3. Julafton fira jag hos pappa 4. Den 25 december fira jag hos mamma

5. Pepparkaksbak hos mamma 6. Simning med Ronja
7. Var o spela i kyrkan igen 8. 
Vin- & ostkväll med mamma
9. Klänningen jag hade på min 18-årsfest 10. En kväll i Kuusamo då vi var påväg ut o äta till Ruka med hela gänget
11. Såhär såg våra kvällar för det mesta ut i Kuusamo 12. 
En till bild från min 18-årsfest/nyåret

13, 14, 15 & 16. Efter nyåret for vi alltså iväg till Kuusamo, Ruka (som förra året). Var flera dagar över -30 grader så mycket fick vi int gjort under den veckan, men roligt hade vi! :-)

17. Fick körkort! Första gången ut o köra
18, 19 & 20. Var för två veckor sen i Helsingfors med Kia.
Roliiiig kväll & natt!
21. Konstutställning i Kiasma, Helsingfors 22. Bildkonstarbete
23. 
Vanlig skoldag 24. Konstutställning i Kiasma, Helsingfors
25. Tirmo 26. Genderswapday i skolan
27. Lärarmiddag 28. 
Min bil
Idag var jag på moronen i skolan och skriva två textkompetenssvar och for sen till Kia och äta runebergstårtor. Satt där några timmar och körde sen hem. Nu ska jag se nåt avsnitt av Arrow och sen ut på länk. Senare idag ska jag träffa Josse, planerna för resten av kvällen är ännu öppna. 

//soffie.